top of page

Urpremiere av SOOTspelet «Sin fars datter» flyttes til 2022


SOOTspelet ønsker fulle tribuner når det splitter nye SOOTspelet «Sin fars datter» skal spilles for første gang. Årets sommer er for uforutsigbar til å kunne gjennomføre det store publikumsarrangementet som årlig spilles i Ørje Sluseamfi. SOOTspelet får urpremiere 24. juni 2022- Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til SOOTspelet «Sin fars datter», som er en helt ny forestilling med nytt manus og nykomponert musikk, sier regissør og kunstnerisk ansvarlig Anneli Sollie. Hun legger til at kjente og spennende skuespillernavn vil bekle rollene i det ny spelet. Det er bare å glede seg – selv om man nå må smøre seg med litt tålmodighet!


- Usikkerheten knyttet til Covid-19 situasjonen og strenge smittevernkrav for kulturarrangement i månedene fremover gjør at vi har besluttet å ha urpremiere på det nye SOOTspelet 24. juni neste år, sier styreleder for SOOTspelet Anlaug Johansen. Prøver med ensemblet og skuespillere starter normalt i mars hvert år. I år anser vi det som klokt å ikke legge opp til å samle et større antall aktører til SOOTspelets forberedelser om få uker. Ørje Sluseamfi, hvor SOOTspelet årlig arrangeres, er også en krevende arena å ivareta eventuelle smittevernkrav. Vi må alle være ansvarlige i den samfunnssituasjonen Norge nå er i. Vi har svært lyst til å arrangere SOOTspelet med helt fulle tribuner, servering og sosial hygge på SOOTmarkedet og alle tilleggsaktiviteter i Ørje. Det har styret konkludert først blir mulig sommeren 2022, sier Anlaug Johansen.SOOTspelet har vært gjennomført i Ørje Sluseamfi hver sommer i perioden 2015 til 2019 og er basert på historien om Engebret Soot. Spelet har levert høy kvalitet med kjente skuespillere, dyktige amatører og bredt engasjement lokalt. Det har vært en ubetinget publikumssuksess og har samlet 16.000 publikummere i Ørje Sluseamfi. SOOTspelet har utviklet seg til et signalarrangement i Haldenkanalregionen, og anses å være et fyrtårn som samler hele det nye Vikens felles historie. SOOTspelet formidler den lokale og nasjonale tømmerfløtingshistorien. SOOTspelet er et av Norske Historiske Spel. Faste samarbeidspartnere innen musikkomposisjon til SOOTspelet er ingen ringere enn Henning Kvitnes og Alexander Rybak.


SOOTspelet drives av organisasjonen SOOTspelet som ble stiftet i fjor. Den nye organisasjonen har overtatt eierskap og produsent- og utviklingsansvaret fra Haldenkanalen Regionalpark som var ansvarlig for SOOTspelet frem til 2019. Bak den nye organisasjonen står kultur- og næringsaktørene Marker Teaterselskap, Ørje Handelsstand, Stiftelsen Ørje Brug (tidl. Stiftelsen Haldenvassdragets Kanalmuseum), Stiftelsen D/S Engebret Soot, Matfatet Ørje og Haldenkanalen Regionalpark.SOOTspelet kontaktinformasjon:

Regissør og kunstnerisk leder: Anneli Sollie - 934 27 243 info@annelisollie.no

Styreleder: Anlaug Johansen - 959 98 222 anlaugjo@gmail.comComments


Commenting has been turned off.
bottom of page