top of page
fotograf jonas ingstad visit indre-6754.jpg

Opplev
Slusebyen Ørje

Slusebyen Ørje

- Hyggelig atmosfære og spennende opplevelser med historisk sus!

Slusebyen Ørje er et av slusestedene i den 8 mil lange Haldenkanalen. Her midt i historiske omgivelser, med tømmerfløtingshistorien som bakteppe, ligger vår unike utendørsscene. 

 

Ørje sluser har en løftehøyde på til sammen 10 meter, og slusene manøvreres fortsatt med håndkraft, som ved åpningen i 1860. Ørje har Norges største samling av dampbåter, og det aktive dampbåtmiljøet setter et historisk preg på omgivelsene. Sluseområdet og Ørje Brug danner en særpreget ramme for selve forestillingen og alle aktivitetene som foregår under speldagene.

 

Sett av god tid før spelet til å oppleve mer av den sjarmerende slusebyen. På Ørje kan du velge mellom en lang rekke aktiviteter. Enten du ønsker å gå i de historiske fotsporene til våre forfedre, ta med familien på kanotur, oppleve kunst og kultur, slappe av og nyte livet på en kafe, bade, tråkke i vei på en tråkkesykkel på Haldenkanalen eller shoppe i en av våre mange nisjebutikker. Her ligger alt til rette for en hyggelig sommerferie for hele familien!

 

Spis lunsj på den koselig Båtcaféen - praktisk talt på Haldenkanalen. Og sjekk ut de koselige butikkene og spisestedene i sentrum. Visste du at Ørje er kjent for sine mange hyggelige nisjebutikker? 

 

På Kanalmuseet kan du lære mer om historien rundt tømmerfløtingen og byggingen av kanalen, og i en egen del av museet kan du lære mer om og dyrelivet rundt i vassdraget. Ta deg en dukkert i Tangen eller tråkk i vei på Haldenkanalen på en tråkkesykkel. Har du forresten lurt på hvordan det føles å sitte i en liten kano og samtidig bli sluset opp og ned mange høydemeter? Prøvd da vel! 

Når det nærmer seg spelstart våkner brugsområdet nede ved slusene til liv. Her er det i forkant av alle forestillingene et salgsmarked med yrende folkeliv og salg av håndverksprodukter og lokal mat. Slå deg ned ved et av bordene og nyt ettermiddagen.

Se & gjøre i Slusebyen Ørje
Hva rører seg i Slusebyen Ørje?
Følg oss på sosiale medier
Orje-naering-logo-stempel-HVIT-PNG.png
  • Instagram - Hvit Circle
  • Facebook - Hvit Circle
Spise & drikke i Slusebyen Ørje
Opplevelser i nærheten av Ørje
Overnatte?
Finn overnatting under
SOOTspelet her

Get Inspired