top of page
fotograf_jonas_ingstad-9687.jpg

Opplevelser

Pust ut, slapp av og opplev kunst, kultur, historie og den flotte naturen sammen med oss!

Slusebyen Ørje

- Hyggelig atmosfære og spennende opplevelser med historisk sus!

Slusebyen Ørje er et av slusestedene i den 8 mil lange Haldenkanalen. Her midt i historiske omgivelser, med tømmerfløtingshistorien som bakteppe, ligger vår unike utendørsscene. 

 

Ørje sluser har en løftehøyde på til sammen 10 meter, og slusene manøvreres fortsatt med håndkraft, som ved åpningen i 1860. Ørje har Norges største samling av dampbåter, og det aktive dampbåtmiljøet setter et historisk preg på omgivelsene. Sluseområdet og Ørje Brug danner en særpreget ramme for selve forestillingen og alle aktivitetene som foregår under speldagene.

 

Sett av god tid før spelet til å oppleve mer av den sjarmerende slusebyen. Spis lunsj på den koselig Båtcaféen - praktisk talt på Haldenkanalen. Og sjekk ut de koselige butikkene og spisestedene i sentrum. Visste du at Ørje er kjent for sine mange hyggelige nisjebutikker? 

 

På Kanalmuseet kan du lære mer om historien rundt tømmerfløtingen og byggingen av kanalen, og i en egen del av museet kan du lære mer om og dyrelivet rundt i vassdraget. Ta deg en dukkert i Tangen eller tråkk i vei på Haldenkanalen på en tråkkesykkel. Har du forresten lurt på hvordan det føles å sitte i en liten kano og samtidig bli sluset opp og ned mange høydemeter? Prøvd da vel! 

Når det nærmer seg spelstart våkner brugsområdet nede ved slusene til liv. Her er det i forkant av alle forestillingene et salgsmarked med yrende folkeliv og salg av håndverksprodukter og lokal mat. Slå deg ned ved et av bordene og nyt ettermiddagen.

Se & gjøre i Slusebyen Ørje
Hva rører seg i Slusebyen Ørje?
Følg @slusebyenorje på Instagram
Orje-naering-logo-stempel-HVIT-PNG.png
  • Instagram - Hvit Circle
  • Facebook - Hvit Circle
Haldenkanalen

- Innbyr til gode opplevelser for store og små!

Haldenkanalen er den eldste av de to kanalene i Norge. Denne spennende vannveien med Nord Europas høyeste sammenhengende slusetrapp - Brekke sluser, strekker seg fra Skulerud i nord til Tistedal i syd, nesten 8 mil.

 

Haldenkanalen er et spesielt kulturminne, og de siste årene er kanalen satt i god stand slik at du nå kan reise fra nord til sør, og passere gjennom tre slusesteder og fem innsjøer på ferden. Det er mange flott opplevelser i og langs kanalen. Her kan man padle eller kjøre båt gjennom idylliske innsjøer og imponerende sluseanlegg - i et vakkert landskap med mange interessante kulturminner. Og her kan du bade, fiske, spise, oppleve kunst og kultur, bo og oppleve den flotte naturen!

I Haldenkanalen du også oppleve Europas lengste hengebru i en Via Ferrata. En 124,3 m lang hengebru 15 meter over Haldenkanalen ved Brekke sluser, en spennende klatreløype og en 250 meter lang zipline er bare noe av det som venter deg i Via Ferrata Haldenkanalen i sommer. Anlegget passer for barn fra 10 år og oppover, så her kan hele familien ha det gøy sammen!

Opplevelser i nærheten av Ørje
Overnatte?
Finn overnatting under
SOOTspelet her
bottom of page