top of page
fotograf_jonas_ingstad-9687.jpg

Opplev
Haldenkanalen

Pust ut, slapp av og opplev kunst, kultur, historie og den flotte naturen sammen med oss!

Haldenkanalen

- Innbyr til gode opplevelser for store og små!

Haldenkanalen er den eldste av de to kanalene i Norge. Denne spennende vannveien med Nord Europas høyeste sammenhengende slusetrapp - Brekke sluser, strekker seg fra Skulerud i nord til Tistedal i syd, nesten 8 mil.

 

Haldenkanalen er et spesielt kulturminne, og de siste årene er kanalen satt i god stand slik at du nå kan reise fra nord til sør, og passere gjennom tre slusesteder og fem innsjøer på ferden. Det er mange flott opplevelser i og langs kanalen. Her kan man padle eller kjøre båt gjennom idylliske innsjøer og imponerende sluseanlegg - i et vakkert landskap med mange interessante kulturminner. Og her kan du bade, fiske, spise, oppleve kunst og kultur, bo og oppleve den flotte naturen!

I Haldenkanalen du også oppleve Europas lengste hengebru i en Via Ferrata. En 124,3 m lang hengebru 15 meter over Haldenkanalen ved Brekke sluser, en spennende klatreløype og en 250 meter lang zipline er bare noe av det som venter deg i Via Ferrata Haldenkanalen i sommer. Anlegget passer for barn fra 10 år og oppover, så her kan hele familien ha det gøy sammen!

Visithaldenkanalen.no.PNG

For mer informasjon om hva du kan se og gjøre i Haldenkanalen besøk:

Opplevelser i Haldenkanalen
Overnatte?
Finn overnatting under
SOOTspelet her

Get Inspired

bottom of page