top of page

Inger Marie-prisen 2022

Venneforeningen for Ørje Brug skal igjen dele ut Inger Marie-prisen. Det er på tide, det er 22 år siden sist. Hva er mer naturlig eller selvfølgelig når hovedpersonen i årets SOOTspel er Inger Marie Soot, Engebret Soots datter, modellen for Inger Marie-prisen, og som prisen gis til minne om.


Inger Marie Soot (1812-1859) var en uredd, arbeidsom, begavet, familiekjær, fremtidsrettet og generøs kvinne. Hun var modig, kanskje til og med dumdristig. Hun hadde pågangsmot og våget å ta sjanser. En utradisjonell kvinne for sin tid.


Det fortelles i gamle skrifter:

"Inger Marie Aarnæs var en usedvanlig dyktig og begavet kvinne - dertil modig - inntil dumdristig. Hun sprang på løstømmer over Liefjorden med et barn på armen. Da den nye hovedbygningen på Aarnæs var ferdig - etter en stor brann, balanserte hun på mønsåsen fra ende til annen med den største letthet."


Med bakgrunn i hennes egenskaper ønsker komiteen forslag på kvinnelige kandidater fra Marker. Hun bør ha gjort (gjør) noe positivt av betydning for/i lokalmiljøet vårt- kanskje også noe som ikke er synlig for alle.


Prisen har tidligere blitt delt ut tre ganger:

  • 1996 til tvillingene Maren Lie og Marthe Berg

  • 1997 til Sofie Espelund

  • 2000 til Johanne Krog Faukerud


Tildelingen i år vil finne sted lørdag 25. juni i forbindelse med SOOTspelet.


Forslag til kandidater med begrunnelse sendes til Inger Marie Jaavall på mail: imjaaval@yahoo.com eller pr post på adresse: Lilleveien 10, 1870 Ørje. Frist for å sende inn forslag til kandidater er 1. juni.

Comments


bottom of page