top of page

Områdekart og informasjon om parkering

Ørje Brug er SOOTspelets unike utendørs arena. Her finner du både sluseamfiet, der selve forestillingen spilles, og SOOTmarkedet vårt, som åpner to timer før forestillingen starter alle dager i spelperioden.
Områdekart Ørje Brug

Ørje Brug er SOOTspelet's unike utendørsarena. Her finner du både sluseamfiet, der selve forestillingen spilles, og SOOTmarkedet vårt.


Området ved Ørje Brug og Ørje sluser er i dag et helhetlig kulturmiljø og et senter for opplevelser, aktiviteter og kunnskap om vassdragets kultur- og naturhistorie. Området er en viktig del av Ørjes identitet og attraktivitet, og er svært mye brukt av både innbyggere og besøkende.
SOOTmarkedet

Sett av god tid før spelet, og opplev den gode markedsstemningen på SOOTmarkedet. Ved brugsområdet på Ørje Brug er det i forkant av alle forestillingene et salgsmarked med yrende folkeliv og spennende utstillere med lokale produkter. Her finner du både lokalmatprodusenter, håndverksbedrifter, lokale lag og foreninger. Et utvalg av Ørjes flotte nisjebutikker stiller med tidsriktig boder med gode tilbud. Kanskje du finner en hyggelig gave å kjøpe med hjem?

 

Haldenvassdragets Kanalmuseum har åpent hver dag under SOOTmarkedet. Her kan du lære mer om historien rundt tømmerfløtingen, byggingen av kanalen og Engebret Soot. I en egen del av museet kan du lære mer om og dyrelivet rundt i vassdraget.

I Galleri Ørje Brug kan du oppleve sommerutstillingen: «Kommer vi hinna vakna innan det er før sent?» av Maja Sjøstrøm-

I matserveringen på markedet får du kjøp muligheten til å kjøpe nydelig lokal mat fra regionens lokalmatprodusenter. Her kan du velge mellom både varm mat fra grillen og SOOTmatbokser fylt med en rekke lokale fristelser. På markedet blir det i tillegg muligheter for å kjøpe deilige fløtærkarameller, Fløtærvafler, kanelboller og pikekyss for å nevne noe. Ørje Kaffebrenneri sørger for den gode kaffeopplevelsen. Vi har også barservering med alle rettigheter.

Slå deg ned ved et av bordene og nyt ettermiddagen. Markedet er åpent for alle. Både for deg med og uten billett til spelet! Markedet åpner to timer før forestillingen starter alle dager under speluka. Parkering

Området ved Ørje Brug er stengt for parkering i forbindelse med spelet, men det er flere parkeringsområder i Ørje sentrum som kan benyttes. Se kart. Det er egen inngang for handikap på baksiden av sluseamfiet. Det er mulig å kjøre helt inntil denne inngangen for av- og påstigning. Ta kontakt med en av våre områdevakter ved inngangen, dersom du har spesielle behov, så gjør vi vårt ytterste for å tilrettelegge for deg.Opplev mer av Slusebyen Ørje

Sett av god tid før spelet til å oppleve mer av den sjarmerende slusebyen. På Ørje kan du velge mellom en lang rekke aktiviteter. Enten du ønsker å gå i de historiske fotsporene til våre forfedre, ta med familien på kanotur, oppleve kunst og kultur, slappe av og nyte livet på en kafe, bade, tråkke i vei på en tråkkesykkel på Haldenkanalen eller shoppe i en av våre mange nisjebutikker.


Spis lunsj på den koselig Båtcaféen - praktisk talt på Haldenkanalen. Og sjekk ut de koselige butikkene og spisestedene i sentrum. Visste du at Ørje er kjent for sine mange hyggelige nisjebutikker? 

Vi ønsker deg varmt velkommen til Ørje og Ørje Brug!

Kommentare


bottom of page