top of page

Kjære publikum

Hjertelig velkommen til Ørje sluser!I fjor skrev jeg velkommen til syvende sesong med SOOT, og tenk til neste år har vi ti-årsjubileum 2015- 2025 — snodig det der!


For tredje gang (og siste på noen år) skal vi få følge Inger Marie Engebretsdatter Aarnæs - Sin fars datter! Tidsperioden er den samme som i SOOTspelet - «Sangen fra Sootbekken», flere av episodene dere får se, er også de samme, men sett med et annet blikk. Hun fulgte ham i tykt og tynt, de var to alen av samme stykke.


Noen nye sanger får dere i år, Henning har skrevet enmaldeles nydelig tittellåt, som jeg håper dere vil like like godt som meg. Den stiller det vanskelige spørsmålet foreldre (og regissører) bærer på, når barnet vokser seg stort, og har sin egen vilje; skal vi «slippe taket,

eller holde, holde hen fast?»


Til neste år skal vi tilbake til «Sangen fra SOOTbekken» og igjen være med på den unge Engebrets spenstige bedrifter, for tredje del av SOOTuniverset holder vi fremdeles tett til brystet. Jeg gleder meg stort til å ta dere videre med på reisen!


Skuespillerne får alltid sin plass SOOTavisen, og i år har de blitt utfordret til å dele sitt beste SOOTminne. For oss som har vært med helt fra start er det ikke lett å velge!


Når vi flytter ned i slusene skapes det magi, ikke bare for dere i publikum, men mellom oss som setter så umåtelig stor pris på hverandre. Hver eneste en av denne SOOTfamilien bidrar med glede, latter, tårer og en genuin vilje til å bidra til vårt store felles prosjekt.


Og så er det jo slik, at de tingene som går bittelitt feil, er det som fester seg best i minnet. Som: Alexander Rybak (varm i buksene ;) ) med Adidas-sko på scenen, danskene som mente undertegnede måtte være en ***fjellape som ikke lot dem sluse midt i forestillingen. Musikernes higen etter å snike små overraskelser inn i låtene (fungerer som oftest, men ikke under fotball-VM…) eller en journalist midt på scenen. Jeg kunne fortsatt og fortsatt…


Og jeg må, som flere av skuespillerne, holde frem fjorårets barne/ungdomsfest - det er et minne for livet!


Tusen takk til dere alle: Innsatsen til skuespillerne, lokale som nasjonale. Godviljen til lokale aktører som hjelper oss å legge tilrette og skape flotte rammer rundt arrangementet. Patrioter som heier på oss. Og vi hadde ikke fått det til uten samarbeidspartnerne våre, noen av dem har fått en plass i denne avisen, andre er mer usynlige. Stor takk for betydelige beløp og mange timers arbeid, og ikke minst: Publikum som kommer tilbake år etter år!


Dere gjør SOOTspelet til en tradisjon. Takk!


Ha en fortryllende aften, kjære publikum!

Anneli Sollie - Kunstnerisk leder, Regissør og dramaturg


Comments


bottom of page