top of page

Agnes Kittelsen tilbake i Ørje Sluseamfi

SOOTspelet - Sin fars datter med Agnes Kittelsen i hovedrollen er tilbake i Ørje Sluseamfi fra 23. juni til 2. juli i 2023! Billetter i salg fra 1. desember. Årets julegavetips!


Foto: Ina Grefslie/Grefslie PhotographyEn formidabel suksess!

Fjorårets oppsetning i Ørje Sluseamfi ble en formidabel suksess. Etter to korona-utsatte år var det en glede at billettene til det nye spelet i 2022 nærmest ble revet bort. 10 utsolgte forestillinger og ikke ett ledig setet i sluseamfiet på Ørje!


Agnes Kittelsen, med bautaer som Anne Marie Ottersen og Lasse Lindtner i ryggen, var magisk! Fullendt med stjerneskudd som Andreas «Humle» Humlekjær, Johan Østereng og vårt alltid strålende ensemble! Tilbakemeldingene fra publikum var unisone og superlativene nærmest haglet.


Billetter til neste års spel er fra og med 1. desember i salg på Ticketmaster. Årets julegavetips! Sikre deg og dine billetter til neste sommers kulturelle høydepunkt i Haldenkanalen allerede nå! 

Bilder fra SOOTspelet - Sin fars datter i 2022 

SOOTspelet har vært gjennomført i Ørje Sluseamfi hver sommer i perioden 2015 til 2019, og var tilbake igjen i 2022 etter en liten koronapause. SOOTspelet er basert på historien om Engebret Soot. Spelet har levert høy kvalitet med kjente skuespillere, dyktige amatører og bredt engasjement lokalt. Det har vært en ubetinget publikumssuksess og har samlet nesten 20.000 publikummere i Ørje Sluseamfi. SOOTspelet har utviklet seg til et signalarrangement i Haldenkanalregionen, og anses å være et fyrtårn som samler hele det nye Vikens felles historie. SOOTspelet formidler den lokale og nasjonale tømmerfløtingshistorien. SOOTspelet er et av Norske Historiske Spel. Faste samarbeidspartnere innen musikkomposisjon til SOOTspelet er ingen ringere enn Henning Kvitnes og Alexander Rybak.


SOOTspelet drives av organisasjonen SOOTspelet som ble stiftet i 2020. Den nye organisasjonen har overtatt eierskap og produsent- og utviklingsansvaret fra Haldenkanalen Regionalpark som var ansvarlig for SOOTspelet frem til 2019. Bak den nye organisasjonen står kultur- og næringsaktørene Marker Teaterselskap, Ørje Handelsstand, Stiftelsen Ørje Brug (tidl. Stiftelsen Haldenvassdragets Kanalmuseum), Stiftelsen D/S Engebret Soot, Matfatet Ørje og Haldenkanalen Regionalpark.SOOTspelet kontaktinformasjon:

Regissør og kunstnerisk leder: Anneli Sollie - 934 27 243 info@annelisollie.no

Styreleder: Theodor Bye - 901 93 099 theodor.bye@marker.kommune.no


Comentários


bottom of page