top of page

Agnes Kittelsen tilbake i Ørje sluseamfi!

Det er en sann glede - på selveste kvinnedagen, å ønske Agnes Kittelsen velkommen tilbake til Ørje og sommerens SOOTspel!


Dame med lite barn
Agnes Kittelsen - SOOTspelet Ørje

Med sin ro, kraft og tilstedeværelse har Agnes de to siste årene fylt hovedrollen som den litt mystiske Inger-Marie på en fantastisk måte, og har gitt oss muligheten bli kjent med henne som et levende menneske. Det er mye vi ikke vet om virkelighetens Inger Marie, men at hun var en sterk kvinne av sin tid er det ingen tvil om. Hun rives mellom farens krav og sin store kjærlighet, og Agnes Kittelsen står støtt i rollen.


Inger Marie - en sterk kvinne i forgangens tid

Inger Marie Soots historie er historien om en sterk kvinne, som gjennom et dramatisk liv, til det fulle, får prøvet sin styrke. En sterk historie om morskjærlighet, politisk spill, ulykkelig kjærlighet, historiske milepæler og en jente som også hører sangen fra bekken.


Inger Maries liv og kjærlighet er kjernen i SOOTspelet, og gjennom hennes skjebne får vi historien om den store kanalbyggeren, oppfinneren og gründeren fra fattige kår som ble en av Norges største ingeniører. Inger Marie beundrer sin far grenseløst og følger i hans fotspor fra hun er liten jente. Hun blir hans store støtte og hjelp, men Engebret Soot svikter sin datter når det gjelder for å oppnå fordeler så han kan følge egne drømmer.


«Ho liknes meg mest ho, ho fløy engang over vannet på en løs tømmerfløte med barnet sitt på armen. Jeg ble redd jeg, og ville fly utpå etter henne. Men så var den lettfoten på andre siden. De løse stokkene fikk ikke tid til å flytte på seg. Det var som et vindblaff for over dem; men det var kølsvarte dypet under og bredt stokkimellom."

Engebret Soot (sitert av A.O. Vinje i Glomsdølen) ​


SOOTspelet feirer med vårt manus "Sin fars datter" sterke kvinner i en forgangen tid. Disse har ikke fått så stor plass i historiebøkene når slektssagaen har blitt nedtegnet, men de har allikevel blitt husket. Små anekdoter har blitt fortalt opp igjennom, og nå skal de slippes frem i lyset. For; bak enhver fremgangsrik mann står en sterk kvinne!I juni er vi tilbake!

Agnes Kittelsen er, uten tvil, en stjerne - uten sidestykke, og vi gleder oss enorm til å gi dere magiske spelopplevelser i Ørje sluseamfi også kommende sommer. 3000 publikummere fikk med seg de 10 forestillingene under fjorårets spel– utsolgte tribuner nok en gang!


Midt i de unike historiske utendørsomgivelsene i Ørje Sluser i Haldenkanalen utspiller historien seg på nytt. Med vannet som medspiller, mer enn en kulisse.


Lev deg inn i tømmerfløternes slit, opplev vannets magiske krefter når sluseportene åpner seg foran deg, hør bekken synge og kjenn gåsehuden reise seg når vannet senkes og sluseporten lukker seg for siste gang.


Det er det vi kaller ekte spelmagi!


DATO: 21. - 30 juni 2024

STED: Ørje sluseamfi


Billettsalget er i gang. Vent ikke for lenge med å bestille din billett!

Hold deg oppdatert på våre nettsider: www.soot-spelet.no Komentáře


bottom of page